Echinoctiul si energiile primaverii

March 20th, 2012

Luna martie este plina traditii, simboluri, semnificatii astronomice, mitologice si ezoterice atat pentru noi, romanii, cat si pentru alte culturi. Dupa martisor, cand calendaristic iesim din iarna mai este un pas si, odata cu echinoctiul de primavara nu mai este nici un dubiu, suntem in plin sezon al renasterii.

Echinoctiul aduce cu sine o stare de transformare a naturii care se rasfrange si asupra noastra. Totul se trezeste la viata, energiile profunde ale primaverii inundandu-ne fiinta si dandu-ne o stare de bine, de armonie.

Traditiile spirituale descriu echinoctiul de primavara ca o perioada de confruntari intre fortele intunericului si cele ale luminii, pentru crestinism fiind o perioada a patimilor si a inaltarii. Tot in aceasta perioada exista traditia curateniei de primavara care, se pare ca este mai mult decat o simpla activitate de dinainte de sarbatorile Pascale. In batrani era vazuta ca o metoda de-a inlatura energiile negative acumulate peste iarna si pregatirea casei pentru a primi lumina si energiile pozitive ale renasterii.

De asemena, in aceasta perioada de vulnerabilitate, recomandate sunt talismanele cu pietre semipretioase. Acestea si-au gasit locul in toate culturile si religiile inca din cele mai vechi timpuri. Sigiliul papal, de exemplu, este un superb ametist in culorile spiritualitatii, iar in ortodoxism regasim diverse broderii si accesorii bisericesti lucrate in fire de aur si argint, cu matasuri scumpe si pietre pretioase.

Pentru ca in zilele noastre spiritualitatea si moda pot merge mana in mana, am ales cateva pietre semipretioase ce pot fi montate in superbe bijuterii talisman si ale caror nuante se inscriu in tendintele acestei primaveri.

Amazonitul – reechilibreaza organismul, absoarbe undele nocive ale telefoanelor si calculatoarelor, restabilind echilibrul interior.

 

Ametistul – este piatra care simbolizeaza prin excelenta cumpatarea si temperamentul echilibrat reusind sa calmeze sipiritele cele mai infierbantate eliberand tensiunile, migrenele si purificand sangele.

 

Apatitul – este excelent pentru echilibrarea yin si yang, ajuta la evitarea tendintei de izolare, absoarbe energiile negative si stimuleaza creativitatea.

 

Aventurinul – ca si amazonitul, reuseste sa absoarba undele nociveemanate de calculatoare si telefoane, reduce stressul si stabilizeaza starea de spirit.

 

Crisocola – absoarbe energiile negative, calmeaza si incarca purtatorul cu energii pozitive, reechilibrand organismul.

 

Citrinului i se atribuie puterea de-a ne proteja de spiritele malefice si este recomandata persoanelor care sufera de depresii avand capacitatea de-a readuce zambetul si bucuria de-a trai.

 

Carneolul – stabilizeaza, stimuleaza si motiveaza. Stimuleaza metabolismul si atenueaza durerile, iar in perioadele dificile reuseste sa confere purtatorului credinta si puterea de-a depasi orice obstacol.

 

Vrei si tu o bijuterie talisman? Alege-ti piatra norocoasa si noi o vom transpune intr-o bijuterie unica!

 

 

 

Leave a Reply

*