Legenda Comoara din Laguna Verde

October 30th, 2014

Se spune ca Sir Francisc Drake, un faimos pirat care,  ranit in urma unei confruntari cu indienii din Insula Mocha, a debarcat in portul Valparaiso in dimineata zilei de 5 decembrie 1578.

Timp de trei zile piratul si acolitii sai au pradat orasul insa, nefiind multumiti de cei 60 mii duros pe care i-au obtinut au comis sacrilegiul de a prada biserica ,,La Matriz’’ de obiectele din aur si argint. Multumit fiind de cantitatea de bunuri obtinute, Drake a plecat catre nord. Trecand prin fata Lagunei Verzi, loc aflat in apropierea portului Valparaiso, a vazut o grota formata in peretele stancos al lagunei cu intrarea protejata de valurile inalte ale oceanului  si a decis sa isi ascunda aici o parte din aur.

Pescarii povestesc ca este un loc la care nu se poate ajunge. O intrare s-ar deschide catre strada Esmeralda din Valparaiso, insa acest loc este locuit si pazit de un montru chivato. Paznicul comorii  iese in fiecare noapte, iar cei care au nesansa sa fie prinsi calcandu-i teritoriul sunt rapiti si redevin liberi numai in momentul in care si-au pierdut mintile. Mai mult, comoara pare sa isi schimbe  locul pentru ca acum s-ar gasi in mainile vrajitorilor. Pescarii spun ca in timpul noptii se obseva luminite albastrui care alearga si se ascund in locul in care s-ar afla comoara. Acestea ar fi sufletele piratului Drake si ale camarazilor sai care nu isi gasesc pacea si incearca sa ii ajute pe oameni sa descopere comoara.

laguna verde cueva del piratasursa foto: colectia Artdecobijoux

 

Leave a Reply

*